Vraag en antwoord
over wonen in
Vaendel Heerenveen

De meest gestelde vragen over het kopen van een woning in Vaendel lees je hieronder.
Nog andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer start de verkoop?
De Start Verkoop is vanaf maandag 18 november 2019 om 17.00 uur. Je kunt vanaf dat moment online inschrijven op een of meerdere woningtypen. Volg de instructies op deze website.

Heb je vragen en wil je eerst meer weten over een van de 22 woningen Vaendel? Kom maandag 18 november naar het Start Verkoop evenement in Museum café Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud. Vanaf 17.00 tot 19.00 uur ben je er van harte welkom!

Inschrijven op een van de 22 woningen kan nog tot uiterlijk maandag 25 november 2019, uiterlijk 17.00 uur.

Hoeveel woningen komen er?
In totaal worden er 22 woningen gebouwd. Namelijk twee vrijstaande villa’s, vier geschakelde villa’s, acht half-vrijstaande woningen en acht eengezinswoningen.

Krijgen de woningen nog een gasaansluiting?
Nee, de woningen worden gasloos gebouwd. De huizen zijn standaard uitgerust met een warmtepomp zodat het huis op een milieuvriendelijke manier verwarmd wordt. Daarmee woon je niet alleen comfortabel, maar draag je ook bij aan een beter milieu en bespaar je op de energiekosten.

Van wie koop ik de woning en wie bouwt de woning?
De woning wordt gebouwd door ontwikkelende aannemer Dura Vermeer. Ook de koop-/aanneemovereenkomst sluit je af met Dura Vermeer.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?
Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee garantie op bouwkundige kwaliteit. Daarnaast heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?
Ja, de woningen worden standaard opgeleverd met badkamer op de verdieping en toilet op de begane grond. In onze showroom THUIS kun je naar eigen smaak ander sanitair of tegelwerk uitkiezen.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?
Ja, de woningen worden standaard opgeleverd inclusief keuken. In de keukenboekjes die vanaf de start van de verkoop beschikbaar zijn lees je hier meer over. In de showroom THUIS van Dura Vermeer is een breed keukenaanbod beschikbaar om jouw droomkeuken te realiseren.

Wat is THUIS de Showroom?
THUIS de showroom is de eigen showroom van Dura Vermeer. Alle kopers van een Dura Vermeer nieuwbouwwoning worden hier na het ondertekenen van het koopcontract uitgenodigd. Samen met onze adviseurs ga je op zoek naar de beste keuzes voor jouw droomhuis! Hierbij moet je denken aan indelingsopties, keuken en sanitair. Wil je meer weten over onze showroom? Kijk dan op www.thuis-deshowroom.nl

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?
Nee, op dit moment wordt er hard gewerkt aan het gereed maken van alle verkoopdocumentatie. Wanneer de verkoop start vind je alle informatie over de woningen op deze website. Meld je vast aan om automatisch op de hoogte gehouden te worden!

Welke energielabel heeft de woning?
De woningen krijgen energielabel A, dit is een zeer gunstig label en het staat voor een duurzame- en energiezuinige woning.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in de te delen?
Ja, die zijn er zeker. De standaard plattegronden van de woningen zijn nagenoeg allemaal geoptimaliseerd maar mocht je toch nog andere wensen hebben zoals bijvoorbeeld een uitbouw of een schuifpui kun je dit overleggen tijdens de gesprekken met de kopersadviseur.

Zijn er al meerwerkopties bekend?
Op het moment dat de woningen in verkoop gaan, kun je de meerwerklijst op deze website bekijken en downloaden.

Wanneer wordt gestart met de bouw en wanneer worden de woningen opgeleverd?
Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Een en ander hangt samen met het verloop van de verkoop. De bouw gaat starten als we 70% van de woningen verkocht hebben. De bouwperiode zal ongeveer 12 maanden duren. Uiteraard wordt je als koper op de hoogte gehouden over het bouwproces en de planning.

Waar kan ik parkeren?
De vrijstaande villa’s, geschakelde villa’s en half-vrijstaande woningen hebben allen twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De eengezinswoningen hebben geen parkeerplaatsen op eigen terrein maar er zijn voldoende openbare plaatsen in de nabije omgeving.

Koop ik de woning vrij op naam en wat houdt dit in?
Ja, dat klopt. Dit betekent dat je de woning koopt inclusief belasting (21%) btw en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?
Op de website van Bewust Nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.